16 desember 2007

ønske

Det hender at jeg betviler motivene for hva jeg gjør. Det hender i ettertid jeg tenker at dette var bare dumt selv om jeg der og da syns at valget mitt var en god idé. Og går det langt nok i mellom hver gang jeg kan ta avgjørelser basert på hva jeg føler mer enn hva jeg har ressonert meg fram til så sitter jeg ofte igjen med følelsen at jeg gjør uoverveide ting som det ikke finnes gode begrunnelser for. Men noen ganger merker jeg at det er faktisk ikke likegyldig for meg; hva jeg velger å gjøre og hva jeg velger å la være og gjøre. Det er snakk om små detaljer men det er ikke det samme, det utgjør et hav av forskjell. Og når jeg innser det, så slår det meg at jeg skulle ønske du var her. For det var en grunn til at vi fant hverandre og ga til hverandre det vi ga. Det var ikke skjebnen men det var heller ikke tilfeldig. Du skulle vært her nå!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Othilie,
du maa jo vaere litt snill med deg selv ogsaa... Noen ganger er beslutninger de beste man kan ta med den tida og informasjonen man der og da har. At ting i ettertid kan vise seg aa vaere annerledes kunne man jo ikke vite da man bestemte seg!

(saa kan jeg haape at du har angrefrist paa det som tilsynelatende er historie...)

othilie sa...

Helt sant og det tror jeg jeg forholder meg ganske slavisk til. Jeg griner lite over spilt melk men tør å si at det var allikevel en bra opplevelse og en bra avgjørelse selv om jeg kanskje i ettertid ville gjort noe annerledes. Jeg prøver å godta at man faktisk sjelden har angrefrist. Og tenker at gode ting vil fortsette å komme min vei. I alle fall om jeg har en god dag *smiler* For meg handler det litt mer kanskje om å lære av en del av de forhastede slutningene jeg drar og neste gang, enten det er samme menneske eller noen andre så tør jeg å bruke litt tid uten å miste meg selv i det. For det er som oftest forsvarsmekanismer som gjør at en trekker seg vekk fra andre. Jeg prøver å lære meg å passe på meg selv samtidig som jeg lar andre få berøre og røre meg. Det er en balansekunst jeg skulle likt å mestre! Jeg lærer sakte men sikkert...