12 september 2007

kakebakesnue

Irritasjon av slimhinner i forbindelse med kakebaking, spesielt hvis det innebærer sikting av de tørre ingrediensene. Symptomene er snue; rennende øyne og nese og nysing gjentatte ganger. Anfallet av snue roer seg som regel så snart melskyen har lagt seg på kjøkkenet og behandling er sjelden nødvendig. Det kan hjelpe å bruke pekefingeren til å slikke ren skålen med glasur etter at kaken er ferdigstekt. Men ikke stikk fingeren oppi for mange ganger for da risikerer du å lide av glasurkvalme óg kakebakesnue samtidig.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Jeg har hørt at mild glasurkvalme er utmerket medisin for selvmedlidenhet - også kjent som en bieffekt av høysnussnue og andre ulumskheter.

Hmm..plutselig fikk jeg innmari lyst til å bake kanelsnurrer..

Anonym sa...

Det var visst mye mer enn kakebakesnue jeg fikk i går. Og jeg skulle spart litt av den glasure for jeg har ikke kommet meg på butikken i dag og alt jeg vil ha er noe søtt; sjokolade ville definitivt gjort susen. Så jeg lider kun av selvmedlidenhet i dag, i store doser. Uten tilgang til "medikamenter"*snufs...som i nesa renner*

Jeg har også tenkt mye på kanelsnurrer i det siste. Den lukten av kanel og varmt bakverk må være en ganske så universell ting å like. Jeg kan ikke huske å ha møtt noen som har sagt at de hater kanelsnurrer eller lukta.