04 mars 2007

Sigur Rós - svefn-g-englar

9 kommentarer:

Anonym sa...

Ufattelig bra! :-)

othilie sa...

I know! Det er ikke så lenge siden jeg ramlet borti Sigur Rós(min musikalske ignoranse er i grunnen stor men jeg jobber med det:-)) men jeg er totalt forelsket i lyden og utrykket:-) Denne videoen er jo veldig spesiell på en god måte også.

Anonym sa...

Jeg er også en newbie hva angår Sigur Rós, men har i løpet av kort tid anskaffet alt det jeg har kommet over av musikken deres.

Når det gjelder å beskrive magien bandet utøver, så er "betagende" det mest presise ordet jeg kommer på i farten.

hjemmesiden deres finner du den glitrende videoen til "Glósòli" og en komplett konsertvideo som vil ta pusten fra deg. (Håper den fortsatt ligger ute..)

Enjoy :o)

othilie sa...

Åhhh, hyggelig at du stakk innom! Håper alt går bra med deg! Skal definitivt sjekke det ut. Er også helt betatt av utrykket. De faller liksom ikke inn i noen bestemt kategori for meg, det er på en måte noe mer enn musikk. Skjønner? Ganske spesielt og besnærende.

Anonym sa...

Da jeg først ble kjent med gruppen, syntes jeg at tonene smøg seg inn i hver eneste celle i kroppen på en nesten organisk måte. Det er definitivt noe mer enn musikk ja :o)

Konserten ligger fortsatt ute på hjemmesiden - jeg streamet mesteparten av den i går kveld, og spesielt den første timen er pur magi. Man tar seg selv i å sitte musestille med vidåpen munn og alle sanser i høyspenn. Jeg er fortsatt irritert på meg selv fordi jeg ikke opplevde dem live da de var i Oslo sist. Håper det kommer flere muligheter..

PS: Jeg stikker ofte innom...og setter stor pris på det jeg leser. Men jeg har (dessverre) blitt litt for sløv når det gjelder å kommentere.

othilie sa...

Jeg har vært inne og sjekket og ser at det ligger der. Må finne tid i alt som skal gjøres.

Musikken er tredimesjonal på en litt annen måte en annen musikk, som en installasjon mer enn noe annet. (På en god måte, for mange syns kanskje at installasjoner ofte svever langt der opp i ubegripelig tåke:-))

Koselig å vite at du er her. Å man står fritt til å være usynlig å bare lese. Det er en fin modus det også, spør du meg. Alt til sin tid.

othilie sa...

Skal ta helga til hjelp men har begynt å streame siden det er for seint å gjøre andre ting, i allefall later jeg som...

(....)(gåsehud, klump i halsen, smil i øyet og totalt omsluttet og samtidig så vagt og fjernt)

Så bra du fikk meg til å ta meg tid til nettsida deres. Jeg har vært der før men ikke tatt meg tid. Så på bildene fra Swaziland også.

Egentlig så er det vel bare en ting å gjøre: legge seg ned på senga med et varmt pledd over seg og la det skylle over meg.

Anonym sa...

Mmm.. Installasjon. Jeg skjønner hva du mener. Men jeg tror ikke disse musikalske konstruksjonene skal forstås..de skal heller bare sanses og oppleves. I alle fall er det sånn for meg. Den flerdimensjonale følelsen du beskriver blir om mulig enda tydeligere på scenen.

Og alt til sin tid ja..

(Akkurat i det jeg skulle poste så jeg den siste kommentaren din. Musikk er et vidunderlig språk, som på sitt beste snakker direkte fra sjel til sjel. Ta to pledd, for gåsehuden kommer garantert ikke til å gi seg med det første :o)

othilie sa...

Jeg forstår sjelden en installasjon, der var den katta ute av sekken...men, det er et stor men, jeg opplever noe allikevel i mange tilfeller! Og når jeg gjør det så er det ikke så viktig hva skaperen tenkte og mente om "verket", for det laget et intrykk hos meg; som oftest helt konkret og fysisk. Jeg liker aller best det jeg ikke "forstår" på en abstrakt og intellektuell måte men som allikevel gir meg en fysisk opplevelse; mental tekstur; som å ta på noe uten å ha gjort det? Sånn i utgangspunktet i allefall(og anstrenger jeg meg så skulle jeg vel klart å verbalisere noe om det, ti prosent av tiden....men aldri forklare og forstå)Sigur Rós er der oppe, gylden. Helt uten forklaringsproblemer av noe slag:-)