28 mars 2007

noen passer på

Jeg har noen ganger tenkt at jeg er heldig, for alt i alt så har livet aldri herjet med meg. Noen ganger har jeg lurt på om det er noen som passer på meg. Jeg har stått på en bratt skrent, høyt oppe i fjellet med kaninhjertet i brystet og bein som knapt klarer å holde meg oppreist, jeg har sklidd, rutsjet og til og med grått men jeg har alltid klart å finne veien ned, ned på flatmarka, ved havet. Hel og litt sterkere og mindre redd. Både bokstavelig og i overført betydning. Og det er alltid noen som passer på; som vil støtte til du klarer deg selv. Til de vet at alt går bra. Alltid.

Jeg tror ikke på så mye; religion, rynkekrem, politikk, vaskeanvisninger, slankekurer, you name it, jeg tviler. Men jeg har en liten skytsengel. Et arbeidsuhell som den minste har begått. Han bedyret at han ikke hadde tegnet på veggen, men streken er så ukontrollert og fri at det må ha vært han. Den har fått stå i ett år; langstrakt med utspente vinger og en rank holdning ser den gjennom veggen, passer på. Jeg ser på den hver dag og tenker at jeg er heldig, for noen passer alltid på, uten å egentlig være tilstedet.

2 kommentarer:

Lisa sa...

Jammen kan det bli et langt prosjekt å besøke bloggen til Othilie før legge-tid også.. Jeg bøyer meg i støvet og leser glupskt. Dessverre mere vet enn aner jeg, at jeg må kapitulere. For i morgen er atter en dag, og det er så mye som skal gjøres før påskeferien begynner til helgen..

Men så har jeg enda en ting å glede meg til, når jeg sitter bøyd over hovedoppgaven min vet jeg at det er mye fint og uoppdaget ute på verdensveven, for tidvis er verden et ganske godt sted..Det er de små ting i livet, de små ting som det, som gjør at jeg tenker at noen passer på meg også..

othilie sa...

Godt at effekten brer seg, at det er flere som utsetter å krype under dyna fordi noe fanger oppmerksomheten. Hadde klokka på slumring i en time i morges.

Hvordan kanaliserer man havet av bokstaver inn i "produktivt" akademisk form i stedet for dette her? For nå er jeg antageligvis oppe i det antallet ord jeg trenger for å bli ferdig med "makkverket" men bokstavene og ordene er helt feil stokket og plassert:-) Noen råd? For jeg skal bruke ferien til å komme i mål men jeg har ikke anelse om hvordan jeg skal klare å komme ut av den akademiske ordtørken som jeg lider under(det er mer angst enn tørke for det gror jo fint her inne, får være ærlig på det). Ahhhhh.