26 mars 2007

300

Av og til, men oftere og oftere så synes film å være et alt for enkelt medium, for lite tilfredstillende og for lite utfordrende.

Selve historien i 300 er enkel og lett gjenfortalt på fem minutter og jeg lar være. Nå har noen tatt seg tid til å strekke den ut; i voldsomme bilder med en besnærende kraft. Man må nesten bare si som de fleste kritikere har sagt, tynn historie, mektig visuell. Man kan nesten se rutene fra tegneserien som filmen er basert på.

Iran synes ikke noe om filmen. Det har jeg en viss forståelse for. Xerxes fremstår som en overdimensjonert, keitete transe med en hang til piercinger. Jeg blir nødt til å lese litt rundt omkring for å finne forklaringen til fremstillingen, om det er noen. Og dekadensen og "umoralen" som omgir mannen må helt klart såre en Islamsk nasjon med et forstokket syn på moral. Dem om det.

Men mest av alt så var det en godbit for depriverte kvinner i sin beste alder uten tilgang til hankjønn. Tre hundre menn i bar overkropp med bulende brystkasser (ikke min greie til daglig, heller tvert i mot, men det ble liksom så "ufarligjort", alle så jo sånn ut) og purpurrøde kapper (jeg elsker rødt) som sloss og sloss. Som brølte mandig, som smilte skjelmskt av de verste grusomheter; med grimete ansikter og som sikkert alle sammen luktet hest, om filmen hadde kommet med lukt. Herlig! Jeg gir filmen karakteren sex - fordi den var sexy. Gerard Butler med en anelse skotsk akksent, ahhhh; herregud noen ganger er man bare en enkel pike.

Var den homoerotisk også? Jeg bare spør.

5 kommentarer:

Lothiane sa...

Jeg eeeelsker skotsk aksent! :D

men all den slåssinga tror jeg at jeg kan stå over...

othilie sa...

Min ringe erfaring er at om det er pent nok å se på volden (300 bare bryskasser og purpurrøde kapper...) så er det ikke særlig vanskelig å holde ut, det føles nesten naturlig ut...

Skotsk akksent er fantastisk og jeg er glad jeg ikke usettes for det "sjekketrikset" ofte. Jeg ville vært solgt. Jeg blir så sjarmert. Bare av lyd. Det er egentlig litt skummelt.

Anonym sa...

Helt klart visse homoerotiske undertoner her. Men filmen ser så bra ut så det er greit.

othilie sa...

Jeg luftet tanken for en del av de hankjønnene jeg så sammen med men ingen av de hadde videre kjenneskap til greske bykulturer eller var villige til å diskutere temaet. De syns nemlig det så bra ut, som deg. Min oppfatning om at Xerxes mest av alt lignet en transe fikk jeg heller ikke bekreftet. Er det vanskelig å snakke om sånt?

Og jeg blir nysgjerrig, har du eksempler på filmer der det homoerotiske er synlig men ikke greit fordi det ikke ser bra ut? (ser=visuelt, ikke sant?)

othilie sa...

You crack me up by the way! Har sett real "porr" på sida de i dag og lest om sveis nedentil, skikkelig oppmuntring i hverdagen, skjønner at "fansen" sutrer. Men siden jeg ikke vil bli assosiert med sånt tull så sneik jeg meg stille ut.