08 april 2007

radiohead - street spirit

Jeg postet Nina Simone i går "feeling good". Noen hadde lagt "feeling good" oppå videoen til radiohead - street spirit og jeg likte videoen godt og måtte sjekke ut med den "riktige" musikken til...og likte det godt også. Til deg radiohode, god natt!

5 kommentarer:

radiohode sa...

Bønnløshet? Ja. Oppløftende? Jeg synes ikke det. Sangen, altså.

othilie sa...

Jeg hadde opprinnelig skrevet at teksten var for deprimerende til at jeg orket å poste sammen med videoen... Så jeg er enig i at den ikke er oppløftende. Hva mener du med bønnløshet?

radiohode sa...

Han synger om bønnløs kjærlighet. Det eneste som kan redde ham fra håpløsheten. (ihvertfall sånn jeg tolker ham)

othilie sa...

Jeg skal se nærmere på det...I'll be back

othilie sa...

Da har jeg faktisk sjekket ut litt mer om teksten og sangen og ser at Thom Yorke syns at det er den tøffeste låta å fremføre pga budskapet og følelsene knyttet opp mot den. Jeg syns at den var i tyngste laget da jeg sjekket den ut da jeg fant låta, noe med bildene i teksten som var veldig urovekkende. Men det er jo en ganske så fascinerende tanke å koble en sang om at alt kommer til å ta slutt en gang med "feeling good" som handler om selve livet, at det er godt; kjærlighet til livet? Street spirit sier jo immerse yourself in love til slutt; kjærlighet til livet? Noe av det som er så fascinerende med melodien er jo dens enkelhet, veldig besnærende og jeg syns at melodien hvis en ser bort fra ordene er mer oppløftende enn teksten. Den sniker seg inn i hodet og vil liksom ikke ut.